Lappeenrannan kesäteatteri

Lappeenrannan kesäteatteri sijaitsee Saimaan ympäröimällä korkealla niemellä, jonne on rakennettu linnoitusrakennelmia jo 1700-luvulla. Kesäteatteri on rakennettu entisöityjen linnoitusvallien lomaan. Sekä näyttämö että katsomo on katettu. Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila. Näytelmien lisäksi kesäteatterilla järjestetään yleisötapahtumia, konsertteja yms.

Alueella on myös kolme kaupungin museota, ravintoloita, kahviloita, käsityöläisten myymälöitä ja Suomen vanhin ortodoksinen kirkko. Lappeenrannan vilkas satama-alue esiintymislavoineen, ravintolalaivoineen ja torikojuineen on vain kiven heiton päässä kesäteatterista.

 • Kaunis Veera ensi kesänä Lappeenrantaan!

  Tähtinä Sinikka Sokka, Jussi Lampi ja Jean S. -yhtye!

  Liput myynnissä Ticketmasterissa

   

  S-Etukortti-EEKOO_nettikuva.gifNyt liput S-etuhintaan 35 € seuraaviin näytöksiin:
  ke 27.6 klo 19
  to 5.7 klo 19
  ti 17.7 klo 14
  pe 20.7 klo 19
  to 26.7 klo 14
  ma 30.7 klo 19


  Lappeenrannassa saadaan kokea kesällä 2018 huipputason musiikkinäytelmän taitajien loistetta, kun Sinikka Sokka, Jussi Lampi, Sofia Arasola ja Mikko Rantaniva valloittavat Lappeenrannan kesäteatterin lavan kesä-heinäkuussa yhdessä huikean Jean S -orkesterin kanssa. Kauniin Veeran ensi-ilta on 28. kesäkuuta, ja ennakkonäytöksiä on luvassa 26.6. alkaen. Näytökset jatkuvat elokuun 4. päivään asti. Katetussa katsomossa pidettävien esitysten kesto on noin kaksi tuntia väliaikoineen.

  Esityksen tuottavat Uusi Iloinen teatteri (UIT) ja Polarartistit

  Esityksen ohjaa Sari Siikander. Kyseessä on samalla Siikanderin ensimmäinen teatteriohjaus.
  – On mahtavaa, että pääsen tekemään esikoisohjaukseni juuri Lappeenrannassa. Katsojien lämmin vastaanotto on jäänyt mieleeni näytellessäni itse Lappeenrannan kesäteatterissa. Nyt, kun olen saanut vierelleni tällaisen tähtiesiintyjien joukon, on varmaa, että Lappeenrannassa nähdään huippuunsa hiottua musiikkiteatteria, Siikander iloitsee.

  Näytelmän dramatisoinnista ja musiikin sovituksesta vastaa UIT:n teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen.
  – Käsikirjoitukseen lisätään reippaasti sitä tunnettua UIT-twistiä, mutta kuitenkin kunnioittaen alkuperäiskäsikirjoittajan Tatu Pekkarisen luomaa uniikkia maailmaa, Kärkkäinen kertoo.

  Kauniin Veeran musiikista vastaa Suomen parhaaksi bilebändiksikin tituleerattu Jean S. Tanssijoina esityksessä nähdään Sami ja Jutta Helenius. Koreografiasta vastaa Tanssii tähtien kanssa -kilpailijanakin tutuksi tullut Mikko Ahti.

  Kaikukortilla esityksiin

  Tutustu ohjeisiin: Ohjeet Kaikukortin haltijalle.pdf


 • Jukka Puotila Show 30.6. klo 19

  Jukka Puotila Show 30.6. klo 19

  Kohta jo 40 vuotta hauskuuttanut näyttelijä Jukka Puotila tuo jatkuvasti muuttuvan vauhdikkaan shownsa jo toistamiseen Lappeenrannan upeaan kesäteatteriin. Luvassa on stand-upin ja imitaation yhdistävä loistava show, joka käsittelee tämän päivän kuumimpia aiheita ja ilmiöitä. Jukan kynsiin joutuvat kaikki poliitikoista lööppijulkkiksiin, joten naurulihaksiasi koetellaan varmasti!

  Liput: Lippupiste