Lappeenrannan kesäteatteri

Kesäteatteriesitykset ovat kesän 2017 osalta ohi. Kuitenkin vielä elokuussa sunnuntaisin kesäteatterilla nautitaan yhteislaulusta klo 16 alkaen ja kansantanssista klo 18. Lisäksi klo 14 alkaen Karjala Seitsikko esittää vaskimusiikkia Pusupuistossa Kesäteatterin vieressä. Lue lisää Tapahtumasunnuntait-sivulta.

Lappeenrannan kesäteatteri sijaitsee Saimaan ympäröimällä korkealla niemellä, jonne on rakennettu linnoitusrakennelmia jo 1700-luvulla. Kesäteatteri on rakennettu entisöityjen linnoitusvallien lomaan. Sekä näyttämö että katsomo on katettu. Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila. Näytelmien lisäksi kesäteatterilla järjestetään yleisötapahtumia, konsertteja yms.

Alueella on myös kolme kaupungin museota, ravintoloita, kahviloita, käsityöläisten myymälöitä ja Suomen vanhin ortodoksinen kirkko. Lappeenrannan vilkas satama-alue esiintymislavoineen, ravintolalaivoineen ja torikojuineen on vain kiven heiton päässä kesäteatterista.

 • Yhteislaulutilaisuudet klo 16.00 - 17.00

  Yhteislaulutilaisuudet klo 16.00 - 17.00

  su 13.8.2017
  su 20.8.2017
  su 27.8. 2017
  su 3.9.2017

  Vapaa pääsy.

  Tervetuloa!

 • Kansantanssikonsertit klo 18.00. - 19.15

  Kansantanssikonsertit klo 18.00. - 19.15

  su 13.8.2017
  su 20.8.2017
  su 27.8.2017
  su 3.9.2017

  Vapaa pääsy.

  Tervetuloa!


 • Lappeenrannassa saatiin kokea kesä-heinäkuussa 2017 todellista komedianäyttelijöiden loistetta, kun Riitta Havukainen, Heidi Herala, Jussi Lampi, Seppo Maijala ja Elina Stirkkinen astuivat Linnoituksen kesäteatterin lavalle Aikamoisia akanketaleita -hupailun tahtiin. Tästä UIT:n ja Polarartistien yhteisesti tuottamasta kesäteatterista tuli lopulta todellinen jättimenestys.

  Aikamoisia akanketaleita -näytelmää esitettiin kaikkiaan 30 kertaa. Katsojia kertyi yhteensä runsaat 11 000, missä on kasvua viime vuoden esityksiin yli kymmenen prosenttia.
  – Säät eivät tänä kesänä varsinaisesti suosineet kesäteattereita, mutta silti kävijämäärämme kasvoi merkittävästi. Se on merkki siitä, että lappeenrantalaiset ovat ottaneet meidät omakseen. Tämä tuntuu todella hyvältä, toteaa Polarartistien toimitusjohtaja Marko Nuutinen.

  – Koska kaikki meni niin hyvin, on helppo alkaa suunnitella UIT:n kanssa ensi kesän tuotantoa Lappeenrantaan, Nuutinen jatkaa.
  Aiemmat kaksi vuotta Lappeenrannan kesässä on nähty puhenäytelmiä, mutta ensi vuodeksi UIT:n ja Polarartistien suunnitelmissa on toteuttaa Linnoituksen lavalle suuri musiikkiteatteriproduktio.
  – Ensi kesän tuotannon nimi ja näyttelijäkaarti selviävät alkusyksyn aikana, kertoo Aikamoisia akanketaleita -esityksen ohjannut UIT:n toimitusjohtaja Timo Kärkkäinen. – Haaveissani on tuoda Lappeenrantaan ensi kesänä suuri liveorkesteri ja huikeita laulajia. Ja kenpä ties vaikka näin myös kävisi, Kärkkäinen vihjailee salaperäisenä.